Osamnaesti protest “Srbija protiv nasilja” biće održan u subotu 2. septembra u 19 sati, a tema protesta ovoga puta je obrazovanje i vladavina prava.

“Okupljanje je kao i uvek ispred Skupštine, ići ćemo kroz Kneza Miloša, preko Srpskih vladara , preko Slavije pa Nemanjinom do Ministartva prosvete i Ministarstva pravde gde će se i završiti”, rekla je narodna poslanica Jelena Jerinić iz Zeleno levog kluba.

Ona je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da se u petak kreće u školu, roditelji strepe, a Vlada Srbije se ponaša kao da se ništa nije dogodilo, iako još nije objašnjeno zašto je prethodna godina onako naglo završena.

Jerinić je rekla i da vlast progoni one koji hapse kriminalce i pozvala građane da 6. i 8. septembra pruže podršku smenjenim inspektorima koji su otkrili aferu Jovanjica koji će tada svedočiti na sudu.

Građane je da dođu ispred specijalnog suda u ta dva dana i podrže Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića pozvao i Borko Stefanović iz SSP-a, kao i poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović.

021.rs