Evropsko prvenstvo za starije juniore i juniorke održava se u Jerusalimu od 7. do 10. avgusta, našu zemlju predstavlja 18 reprezentativaca.

Uzbudljivo takmičenje na Evropskom prvenstvu U20 u Jerusalimu nastavilo se sa sjajnim rezultatima srpskih atletičara i atletičarki.

U finalu troskoka, Srbija je imala neverovatan uspeh sa čak tri atletičarke u finalu, od čega su dve osvojile medalje, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

Trećeg dana takmičenja, Srbija je dodala još jednu medalju u svoju kolekciju. Angelina Topić se istakla kao prava sportska zvezda, postavši dvostruka juniorska prvakinja Evrope u skoku uvis. Njen izvanredan skok od 1.90 m doneo joj je zlatnu medalju i bio dovoljan za prvo mesto.
Jovan Stranić zauzeo je četvrto mesto u finalu bacanja kladiva rezultatom 73,42 m.

Miloš Nisić bio je sedmi u finalnoj trci na 200 m novim ličnim rekordom 21,30 s.

Poslednji dan prvenstva donosi nove uzbudljive momente sa očekivanim finalima. Angelina Topić se ponovo suočava sa izazovom, ovoga puta u finalu skoka udalj od 08:15 časova. Nikola Kostić će se takmičiti u finalu trke na 400 m prepone od 16.45 časova, dok će Adriana Vilagoš pokazati svoje veštine u finalu bacanja koplja od 18:27 časova.