BEOGRAD – Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas u Beogradu da je zadovoljan tokom istražnih radnji vezanih za aferu tunel i izrazio zahvalnost nadležnim organima Srbije na podršci po tom pitanju.

“Zadovoljni smo sa istražnim radnjama po tom pitanju. Iskoristiću to što sam u Beogradu da zahvalim nadležnim organima Srbije na podršci, s obzirom da su neka lica koje se potražuju građani Srbije”, rekao je Abazović novinarima na FPN na pitanje Tanjuga gde se stiglo sa aferom tunel.

Predsednik Vlade Crne Gore izjrazio je uverenje da će uskoro imati konkretne rezultate i da afera neće ni na koji način poremetiti istrajnu borbu crnogorske države protiv korupcije i kriminala.

“Država Crna Gora je odlučna da se do kraja izbori sa mafijom u svim njenim segmentima. Bilo da se radi o narko kartelu koji je najjači ali i u drugim segmentima društva pa i pojedincima unutar institucija sistema, nezvisno da li su su deo sudske, zakonodavne ili izvršne vlasti, a ne rade u skladu sa zakonom i Ustavom i ne štite državne interese, već u interesu kriminalnih grupa”, naveo je Abazović.

Na pitanje Tanjuga da li URA ostaje i dalje pri stavu da neće biti deo vlade, Abazović je rekao da je tačno da su u procesu formranja nove vlade, ali da se zna da inicijativa nije i ne treba da bude kod njih.

“Ljudi imaju pravo da biraju svoje partnere ako uspeju tu smo da čestitamo ako ne ponudićemo neka nova rešenja”, rekao je predsednik Vlade Crne Gore.

Predsednik Vlade Crne Gore održao je danas predavanje na Fakultetu političkih nauka u Beogradu gde je Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizovala seriju predavanja u okviru Masterclaša škole političkog i izbornog sistema pod nazivom “Od demokratije do autoritarizma i nazad”.

Abazović govorio je na temu “Partijski sistem u Crnoj Gori nakon avgustovskih promena”.

Ocenio je da se tog 30. avgusta desio politički zemljotres, da građani Crne Gore ranije, zbog predvidivosti izbora, nisu verovali da njihov glas nešto znači.

“Najveće nasleđe nije što je neka partija zamenila drugu, već što je suverenitet vraćen građaninu“, istakao je Abazović i dodao da je potrebno da se od politički autoritarnih društva postanemo društva kompromisa gde je svako važan, svaka partija i svaki glasač u kojem ne postoji politički monopol”, rekao je oni naglasio da je značaj 30. avgusta 2020. godine upravo u tome.

tanjug