BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić pozvala je danas predstavnike dela opozicije da kažu građanima šta se promenilo pa sada traže raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

“Tokom juna, jula i avgusta imali smo opoziciju koja je pretila otvoreno i Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će blokirati ulice ukoliko idemo na vanredne parlamentarne izbore, a dve nedelje kasnije kažu suprotno. Šta se promenilo? Kako sa istim pretnjama možete da pretite i ako raspišemo i ako ne raspišemo izbore? Zar niste dužni građanima da objasnite šta se promenilo”, rekla je Brnabić na TV Pink.

Ona je dodala da su i predstavnici dela opozicije i “tajkunski mediji” dužni da to objasne građanima.

Na pitanje da li je ona lično za održavanje izbora, Brnabić je rekla da jeste i nada se, kaže, što pre.

“Sigurna sam da će Vučić odlučiti šta je pravilno i dobro za Srbiju i za našu stabilnost”, rekla je Brnabić.

Ocenila je i da će opozicija, kako je rekla, i u narednom periodu nastaviti sa brutalnim lažima.

“Miloš Jovanović iz Nove Demokratske stranke Srbije je isto pred teške razgovore o KiM rekao da je Vučić izdajnik. Od 2013. godine mu pričaju da je izdajnik. Pričaju da će priznati nezavisnost Kosova i nije ih sramota da i dalje to pričaju. Govorio je da će Vučić potpisati sporazum u Ohridu, pa kada nije potpisao, onda je bez sramote izjavio da to nije ni rekao”, rekla je Brnabić.

Dodala je i da je političar Miroslav Aleksić tražio da se uhapsi čovek koji je nosio obešenu lutku na protestu, a onda su tražili nove proteste jer je taj čovek priveden.

indeksonline.rs/Tanjug