BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas je za 19. oktobar odloženo pripremno ročište pred početak suđenja Stojanu I. (37) povodom optužbe da je 10. aprila ove godine u Ripnju, na svirep način ubio 16-godišnju devojku, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Suđenje je odloženo zbog izostanka branioca optuženog.

S obzirom na to da je suđenje bilo zatvoreno za javnost, iz sudnice se čulo kako članovi porodice ubijene, optuženom viču “monstrume jedan ti ćeš moje dete da diraš”, a ubrzo nakon toga je optuženi izveden iz sudnice.

Babi i majci ubijene je pozlilo zbog čega su uz pomoć straže napustile sudnicu.

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, optuženi će se kratko izjasniti o krivici, a po završetku će sudija zakazati glavni oretres (suđenje) kojem će javnost prisustvovati.

Više javno tužilaštvo u Beogradu Stojana I. tereti za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, postoji opravdana sumnja da je Stojan I. 10. aprila oko 14.30 časova najpre proveo neko vreme u razgovoru sa porodicom maloletne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja.

Kada je ona izašla iz vozila Stojan I. je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u predelu trupa, vrata i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mesta svojim vozilom.

Ubrzo nakon toga je uhapšen.

indeksonline.rs/Tanjug