Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poručila je danas đacima koji su upisali školu da budu odvažni, vredni, marljivi i istrajni, jer na taj način “uspeh i dobre ocene neće izostati”.

U saopštenju Ministarstva prosvete navodi se da je Đukić Dejanović čestitala polazak u školu svim učenicima prvog razreda osnovne škole i da je poželela puno uspeha svim učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i učiteljima, nastavnicima i svim zaposlenim.

“Učenjem prvih slova, pisanjem i čitanjem pravite prve korake na dugoj i uzbudljivoj stazi sticanja novih znanja”, rekla je ona.

U pismu učenicima navela je i da je škola mesto gde se stiču novi drugovi i prijatelji i poželela učenicima da se uvek osećaju dobro u školi koju pohađaju.

“Na tom putu obrazovanja i vaspitanja, kao i do sada, imaćete najbolje saveznike u svojim nastavnicima koji će vam svakodnevno i dalje pružati bezrezervnu podršku”, kazala je Đukić Dejanović.

Učenicima je poručila da ne zaborave na poštenje, iskrenost, solidarnost, toleranciju i razumevanje, kao i na značaj drugarstva.

“Poštujte svoje nastavnike, druge učenike u školi, imajte senzitivnosti na različitost, jer ćete tako pokazati da poštujete sebe”, naglasila je ministarka u poruci.

naslovi.net