PODGORICA – Istraga u Crnoj Gori bi danas trebalo da dobije prve preliminarne rezultate veštačenja tragova izuzetih tokom uviđaja u depou Višeg suda, tunelu kojim se došlo do njega i stanu iz kog je kopan, a među njima i analize bioloških tragova rudara mafije, a već ove sedmice mogla bi da budu obelodanjena imena “kopača”, pišu podgorički mediji.

Pozivajući se na izvor iz istrage, podgoričke Vijesti pišu da će im prvi preliminarnii rezultati veštačenja bili od pomoći da putem međunarodne pravne pomoći potvrde identitet šestoro osumnjičenih za kopanje tunela i pripremanje terena.

U međuvremenu, policijski inspektori pregledaju na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera, kako bi precizno utvrdili da li su se i s kim sastajali u danima kada su pripremali upad u prostoriju u kojoj se čuvaju dokazi za najteža krivična dela.

“Svakodnevno se daju i novi nalozi za izuzimanje snimaka s nadzornih kamera širom Podgorice”, kazao je jedan od sagovornika.

Isti izvor rekao je da je odluka D. P. da odbije poligrafsko testiranje prilikom saslušanja zbog obijanja sudskog depoa usmerila istragu u još jednom pravcu.

D.P. je, inače, prema pisanju Vijesti, blizak saradnik predsednika Višeg suda Borisa Savića.

Portal RTCG piše da bi crnogorska policija mogla već ove sedmice da obelodani imena osumnjičenih za kopanje tunela i druge važne detalje o ovoj kriminalnoj operaciji.

Prema saznanjima portala iz sektora bezbednosti, pomak treba očekivati tokom ove sedmice, a policija, kako navode, ima generalno sasvim jasnu sliku o tome šta se dešavalo u vezi sa kopanjem tunela.

Zvanično je potvrđeno da crnogorski istražitelji traže šest osoba osumnjičenih za kopanje tunela. Forenzičari su izuzeli tragove iz stana, koji će biti predmet veštačenja, a istražiteljima su odmah nakon otkrivanja tunela dostavljeni i snimci sa zgrada u Njegoševoj ulici.

indeksonline.rs/Tanjug