Prijepolje – U prostojima Nacionalne službe za zapošljavanje pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Prijepolju, organizovali su u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Užica i Crvenim krstom akciju dobrovoljnog davanja krvi. Na ovaj način prijepoljski vatrogasci spasioci započeli su obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije.

Akciju je podržalo 17 pripadnika vatrogasno spasilačkog bataljona Prijepolje, na čelu sa komandantom Duškom Matijevićem.

– Vatrogasci spasioci skoro svakodnevno rizikuje svoje živote, pomažući građanima. Ovo nije prvi put da dajemo krvu, svake godine učestvujemo i u akciji koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova. Određen broj pripadnika našeg bataljona redovno daje krv – kaže Matijević.

Prijepoljski Crveni krst zajedno sa Zavodom za transfuziju krvi iz Užica, dva puta mesečno organizuje redovne akcije prikupljanja krvi.

– Zahvalni smo vatrogascima spasiocima što su se odazvali u ovolikom broju. Krv koju su dali spasiće nečiji život – istakla je ispred Crvenog krsta Milanka Ćubić.

Odeljenje za vanredne situacije u Prijepolju u četvrtak će, u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Brodarevu, održati javno-pokaznu vežbu Vatrogasno-spasilačkog bataljona Prijepolje, kao i taktičko-tehnički zbor vozila, sprava i opreme koju koriste vatrogasci-spasioci.

rina.rs