Predstavnici Naučno tehnološkog parka iz Niša predstavili su program “Raising Starts” u Novom Pazaru. Cilj je upoznavanje sa novim programom podrške startap timovima i kompanijama u najranijim fazama razvoja za koji je otvoren novi poziv.

Raising Starts je prvi pre-seed program u Srbiji koji startapovima u najranijim fazama razvoja donosi i stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih proizvoda i usluga i izlazak na globalno tržište.
Program obuhvata intenzivne obuke za razvoj biznisa, mentorstvo, kao i finansijsku podršku.
S obzirom da je bio dobar odziv onih koji su se upoznali sa uslovima konkursa, gosti iz Niša se nadaju da će veliki broj prijava stići iz Novog Pazara.

Direktora naučno tehnološkog parka Milana Ranđelovića ugostio je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je goste upoznao i sa podatkom da grad Novi Pazar ulaže u razvoj informacionih tehnologija i da je u toku izgadnja inovacionog startap centra – Smart City centra, u kojem će se sprovoditi obuke i programi za mlade, u oblasti izrade inovacionih rešenja za digitalizaciju javne uprave na teritoriji grada.