Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da za dve sedmice, 15. septembra, građani mogu da počnu da se prijavljuju za priključenje nelegalno izgrađenih objekata na struju, vodu, gas ili grejanje i kanalizaciju i da će prijava trajati 30 dana, do 15. oktobra, bez produženja roka.

Ministar je naveo da je objavljeno detaljno Upustvo za građane za priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu, koje se nalazi na sajtu Ministarstva.

“U uputstvu se, korak po korak, objašnjavaju procedura prijave, precizni rokovi, potrebni dokumenti, kao i obaveze Ministarstva i lokalnih samouprava, kako bismo građanima maksimalno olakšali proces i omogućili im da se priključe na struju, vodu, gas ili grejanje”, rekao je Vesić, kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
On je pozvao sve građane koji žive u nelegalnim objektima da preuzmu Uputstvo sa sajta Ministarstva, informišu se, pripreme dokumentaciju i prijave se za priključenje na struju, vodu, gas, grejanje ili kanalizaciju.
“Prijava za priključak počinje za dve nedelje, 15. septembra, i trajaće 30 dana, do 15. oktobra. Produženja roka neće biti”, napomenuo je ministar Vesić.

Dodao je da tih 30 dana predviđeno isključivo za podnošenje zahteva i da to ne znači da će građani u tom periodu dobiti priključak, jer dinamika priključivanja zavisi od kapaciteta samih preduzeća, tehničkih karakteristika objekta.
Vesić je ponovio da ova mogućnost važi samo za građane, ali ne i za investitore, niti za poslovne objekte.

naslovi.net