BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je ubeđen da će na predstojećim izborima ubedljivo pobediti liste koje će predvoditi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, on i njihovi koalicioni partneri sa kojima trenutno čine parlamentarnu većinu.

“Pošto je predsednik republike Aleksandar Vučić najavio da će raspisati izbore za 17. decembar ja želim da kažem da su izbori svakako najboljji način da se istakne i podrška građana Srbije, birača, političkim strankama koje se nalaze na političkoj sceni Srbije. Ja sam od početka govorio da sam ubeđen da će lista koju će predvoditi, kako je najavljeno Aleksandar Vučić i lista koju ću ja predvoditi zajedno sa drugim koalicionim partnerima koji se nalaze u parlamentarnoj većini ostvariti ubedljivu pobedu na tim predstojećim izborima”, rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić je dodao da su SPS i njihovi koalicioni partneri spremni za izbore.

“Ovde je reč ne samo o dnevno političkim pitanjima, ovde je reč o suštinskim nacionalnim i državnim interesima. O konceptualnim razlikama koje postoje vezano za državna i nacionalna pitanja, koje se tiču teritorijalnog integriteta, našeg pozicioniranja na međunarodnoj sceni, ali i našeg naroda koji živi u BiH, Crnoj Gori i drugde”, naveo je Dačić.

On je istakao da će se na predstojećim izborima odlučivati i o pozicioniranju Srbije u odnosu na tradicionalno prijateljske zemlje.

“Postoje ogromne razlike i reč je o različitim konceptima koji postoje. Zato sam i ubeđen da će takva politika koju je vodila Vlada i koalicija okupljena oko nje osvojiti ubedljivu podršku na sledećim izborima koja će omogućiti i dati dodatni politički legitimitet za ostvarenje dugoročnih ciljeva i u narednom periodu”, naglasio je Dačić.

Dačić je istakao da su SPS, ali i njegovi koalicioni partneri iz redova Jedinstvene Srbije, Zelenih Srbije, Naše Drine, Saveza penzionera, ponosni na sve rezultate koje su zajedno postigli sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i SNS-om u prethodnom periodu, kada je reč o interesima Srbije i srpskog naroda i izneo uverenje da će i u budućnosti, nakon izbora nastaviti sa takvom saradnjom.

indeksonline.rs/Tanjug