ATINA – Grčka policija saopštila je danas da je uhapsila dva Turčina osumnjičena za ubistvo šest njihovih sunarodnika nadomak Atine prošlog meseca.

Policija je navela da se veruje da su šestorica Turaka ubijenih 11. septembra kada je njihov automobil upao u zasedu, pripadnici međunarodne kriminalne grupe i da su se nakratko zaustavili u Grčkoj, na putu ka Turskoj.

S obzirom na to da masovnih ubistava praktično nema u Grčkoj, vlasti su odmah povezale taj događaj sa stranim kriminalnim organizacijama, preneo je AP.

U saopštenju policije navedeno je da je jedan od privedenih učestvovao u pravljenju plana za boravak žrtava u Grčkoj i putovanje za Tursku, ali ih je navodno naveo u zasedu u mestu Artemida, oko 20 kilometara istočno od Atine, blizu aerodroma.

Šestorica Turaka su napadnuti u automobilu na putu ka atinskom aerodromu a policija je precizirala da su ih ubice “overile” pucnjima u glavu iz blizine.

Jedan osumnjičeni, 32-godišnjak, uhapšen je na aerodromu nekoliko sati posle pucnjave, pre nego što se ukrcao na let na jedno ostrvo u istočnom Egeju, blizu obale Turske, a juče je u Atini priveden drugi osumnjičeni, jedan 28-godišnjak.

indeksonline.rs/Tanjug