TEL AVIV – Militantna grupa Hamas preuzela je odgovornost za raketiranje severa Izraela sa pozicija iz Libana, preneo je “Tajms of Izrael”, ali su izraelske snage bezbednosti odgovorile i saopštile da su iz helikoptera gađale vojne mete u Libanu.

U saopštenju Hamasa se navodi da je libanski ogranak te militantne grupe gađao mesto Nahariju sa oko 20 rekata “kao odgovor na okupacione zločine protiv palestinskog naroda u Gazi”.

U napadu, dodaje izraelski list, nije bilo povređenih i štete.

IDF ističe da je devet raketa uletelo u vazdušni prostor Izraela, da je pet oboreno, a da su četiri pale na nenaseljena mesta.

IDF dodaje da su borbeni helikopteri gađali vojne mete u Libanu, a da su se trupe na zemlji sukobile sa naoružanim napadačima koji su otvorili vatru na vojsku na libanskoj granici.

Zasad nema informacija o potencijalnim žrtvama na granici na severu Izraela u
najnovijem sukobu.

“Tajms of Izrael” dodaje da se pucnjava čula i na libanskoj granici, u severnom gradu Kirjat Šmona.

Lokalni mediji na jevrejskom jeziku navode da je vrlo moguće da u toj oblasti traju sukobi između izraelske vojske i ljudi koji se infiltriraju iz Libana.

Lokalne vlasti naredile su stanovnicima grada Metula da ostanu u skloništima do daljeg.

Brojni stanovnici Metule su se evakuisali na jug nakon ponovljenih napada Hezbolaha i savezničkih palestinskih frakcija.

indeksonline.rs/Tanjug