Ankara – Danas je vladajuća Turska Partija pravde i razvoja (AK) održala svoj četvrti vanredni kongres u glavnom gradu Ankari, sa glavnom temom skupa usmerenom na “promene i obnovu”. Ovaj kongres, sedmi od osnivanja stranke 2002. godine, obećava značajne promene u Centralnom odboru za donošenje odluka i administrativnom odboru stranke, prema izveštaju lista “Dejli Sabah”.

Jedna od ključnih tačaka kongresa biće glasanje za predsedavajućeg stranke, a trenutno jedini mogući kandidat je aktuelni predsednik, Redžep Tajip Erdogan.

Na ovom prestižnom skupu prisustvuju politički predstavnici i zvaničnici iz 27 zemalja, uključujući 127 ambasadora i tri predsednika država.

Počasni gost na kongresu bio je ministar omladine i turizma Republike Srbije, Husein Memić, koji je izjavio: “Čast mi je što sa Enesom Buhićem kao gost prisustvujem 4. vanrednom kongresu vladajuće partije Turske AK Partije u glavnom gradu Turske, Ankari. Ovaj događaj predstavlja priliku za izgradnju jačih veza i saradnje među našim zemljama.”

indeksonline.rs