BEOGRAD – Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor državljaninu Hrvatske Dominiku H.T. (21) koji je u noći izmedju srede i četvrtka, u alkoholisanom stanju, najpre galamio i vređao prolaznike na aerodromu “Nikola Tesla”, a potom na nacionalnoj osnovi grubo vredjao vojna lica sa Vojnomedicinske akademije (VMA).

Pritvor mu je odredjen zbog opasnosti od bekstva, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Na ovu odluku odbrana ima pravo da uloži žalbu.

Ranije danas osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio da se ne seća nicega jer je bio pijan.

Dominiku H.T. se na teret stavlja krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Prema krivičnoj prijavi policijske stanice Surčin, Dominik H.T. je najpre juče oko 1:20 časova ispred glavne zgrade na aerodromu “Nikola Tesla” u vidno alkoholisanom stanju galamio, ispuštao neartikulisane glasove, bacao se i valjao po trotoaru i vredjao prolaznike.

Zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru priveden je u surčinsku policijsku stanicu, odakle je zbog velike alkoholisanosti prebačen na VMA, na odeljenje za toksikologiju, gde mu je ustanovljeno da ima 1,75 promila alkohola u krvi.

Prilikom pružanja lekarske pomoći, Dominik H.T. se preteći i uvredljivo obratio prisutnim vojnim, unifomisanim licima, psujući im majku srpsku, uz to psujući srpski narod i državu Srbiju.

indeksonline.rs/Tanjug