PODGORICA – Funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović izjavila je da se popisu stanovništva u Crnoj Gori protive oni koji su nelegalno stekli imovinu.

Kaluđerović ističe da je popis ključno sredstvo za prikupljanje statističkih podataka koji služe dobrobiti države i u toj činjenici leži glavni motiv otpora popisu od stranaka bivšeg režima, jer sve što su radili u prethodnih nekoliko decenija bilo je na štetu države, a za ličnu korist.

Odlaganju, neodržavanju pa čak i bojkotu popisa u Crnoj Gori, koji je najavljen za 1. novembar i trajaće do 15. novembra, protive se Albanci, Bošnjaci, DPS, SD i crnogorski intelektualni krugovi.

Kaluđerović kaže da se samo posle popisa mogu imati precizni podaci o stanovima u Crnoj Gori, što vidi kao dovoljan razlog da se “upali crveni alarm u redovima onih koji su na ilegalan način stekli imovinu”.

“Zato i toliki otpor stranaka bivšeg režima kada je u pitanju popis i usvajanje Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom. Njihov cilj je da se onemogući preispitivanje svih onih čija imovina značajno prevazilazi njihova primanja, kako bi i dalje mirno uživali u nelegalno stečenoj imovini i dodatno je uvećavali, jer Crna Gora za njih je bila i ostala lični bankomat”, napisala je Kaluđerović na društvenim mrežama.

Smatra da pozivi stranaka “bivšeg režima za novo odlaganje popisa ili njegov bojkot jedino mogu biti u interesu bogatih kriminalaca u njihovim redovima”.

indeksonline.rs/Tanjug