Večeras je Sportski centar Borići, omiljeno rekreativno mesto iznad Bukreša, postao žrtva ozbiljnog vandalizma. Nepoznati počinioci su ostavili iza sebe pustoš i veliku materijalnu štetu koja uključuje uništene drvene klupe, oštećen dečji imobilijar, polomljene sprave za vežbanje, prevrnute kante za otpad i oštećenu česmu za osveženje rekreativaca.

Destrukcija terena koji novopazarci koriste kao omiljeno mesto za sportske aktivnosti i rekreaciju uzmemorila je javnost. Ogorčeni građani su u šoku zbog ovog neodgovornog i neopravdanog čina vandalizma.

Predstavnici centra su izrazili svoje duboko razočaranje i osudu ovog divljanja i pozvali su nadležne organe da brzo reaguju i pronađu odgovorne za ovaj vandalizam. Očekuje se da će policija preduzeti sve neophodne korake kako bi se izvršila istraga i pronašli počinioci.

U cilju podrške ovoj istrazi, pozivamo sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom vandalizmu da odmah obaveste policiju ili podele svoje informacije sa relevantnim organima.

Takođe, apelujemo na sve da se pridruže naporima u očuvanju javne društvene imovine i solidarnosti u zajednici kako bismo zajedno osigurali da se ovakva nedela ne ponavljaju.