Novom Pazaru i Radničkom iz Kragujevca predstoje nove sankcije posle odluke Disciplinsko-etičke komisije Fudbalskog saveza Srbije. Oba kluba su bila predmet nedavnih odluka.

Fudbalski klub Novi Pazar snosi posledice nedavnog ponašanja, u vidu suspenzije na dve utakmice bez prisustva publike. Ova kazna takođe nosi uslovnu odluku na godinu dana sa još pet utakmica koje podležu istoj sankciji. Disciplinsko-etička komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je ovu odluku nakon što su Pazarci prekršili brojna pravila.

Razlozi za kaznu su ubacivanje pirotehničkih sredstava na teren, pražnjenje severne tribine i prekid utakmice sa Vojvodinom, koja je trajala skoro sat vremena. Očigledno je da ovakvo ponašanje nije bilo u skladu sa sportskim pravilima i fer-plejom.

Međutim, ni Fudbalski klub Vojvodina nije prošla bez posledica. Navijači Novog Sada nisu stekli uslove za organizovanu podršku svom timu, što znači da će Vojvodina 13. kolo na Banovom brdu protiv Čukaričkog odigrati bez prisustva navijača.

Još jedan klub koji je pred kaznom je Radnički iz Kragujevca. Disciplinsko-etička komisija Fudbalskog saveza Srbije naložila je da se jedan njihov meč odigra pred praznim tribinama. To je rezultat loše organizacije i prekomerne upotrebe pirotehnike, što je dovelo do toga da je većina zapaljivih materija završila na atletskoj stazi i terenu samog stadiona „Čika Dača”.

indeksonline