HARKOV – Jedno dete je poginulo, a najmanje 16 osoba je povređeno jutros u ruskim napadima na Harkov, saopštile su ukrajinske vlasti.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov napisao je na Telegramu da je dete pronađeno ispod ruševina stambene zgrade i izrazio saučešće roditeljima i rođacima, prenosi Interfaks Ukrajina.

Načelnik Harkovske oblasti Oleh Sinehubov naveo je da je preminuo 10-godišnji dečak, prenosi Unian.

“Pod ruševinama je pronađeno je 10-godišnje dete, dečak je, nažalost, poginuo. Prema prvim informacijama, povređeno je 16 osoba, među kojima i dete od 11 meseci. Spasioci rade na mestu udara, raščišćavaju ruševine”, naveo je Sinehubov.

Policija Harkovske oblasti saopštila je da su u Harkovu jutros zabeležena dva pogotka i da je, prema preliminarnim podacima, reč o ruskim projektilima tipa Iskander.

Ukrajinski mediji izvestili su da se u Harkovu jutros čuju eksplozije, a u trenutku prvih izveštaja o napadima na tom području nije bilo upozorenja o vazdušnom napadu.

U jučerašnjem ruskom napadu na civilne objekte na istoku Ukrajine poginula je najmanje 51 osoba, uključujući šestogodišnjeg dečaka, izjavio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko.

U ranim popodnevnim satima u četvrtak pogođeni su kafe i prodavnica u selu Hroza, u oblasti Harkov, u trenutku kada je tamo bilo mnogo civila.

U bolnicu je posle napada smešteno sedam osoba.

Moskva za sada nije komentarisala događaje u Horzi.

Rusija negira da napada civilne ciljeve u Ukrajini.

indeksonline.rs/Tanjug