BEOGRAD – Pripadnici policije, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su šest pripadnika organizovane kriminalne grupe iz Priboja, Užica, Kovina, Šapca i Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave.

OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg

Kako je saopštio MUP, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističe policije, uhapsili su P. S. (1963), Š. N.(1981), M. V. (1971), B. Ž.(1987), N. D. (1962) i P. M. (1994).

MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg

Oni se sumnjiče da su od juna 2022. godine do danas, u ilegalnim štamparijama izrađivali falsifikovana lična dokumenata zemalja Evropske unije, kao i vozačke dozvole Južnoafričke Republike i dalje ih prodavali po ceni od 1.200 do 2.500 evra, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od milion i po dinara.

Policija je tokom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste pripadnici ove organizovane kriminalne grupe pronašla više komada falsifikovanih ličnih dokumenata, diploma, uverenja kao i ilegalnu štampariju za izradu falsifikovanih dokumenata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug