Ljig – Pre tri meseca Ljig se ujedinio i na humanitarnom turniru basketaša skupljen je novac za trinaestogodišnjeg Viktora Uskokovića kom je bio neophodan slušni aparat. Sada se ovaj dečak na maestralan način revanširao svom gradu jer je u Ljig doneo zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva u karateu.

Na šampionatu održanom prethodnog vikenda u novobeogradskom Sportskom centru „Ranko Žeravica“ učestvovalo više od 60 zemalja sveta. Fudokan je inače stil karatea, četvrti u svetu po brojnosti i vežbanju i zastupljen je na svih pet kontinenata.
Viktorov učitelj posebno ističe njegov odnos prema treningu i veliki napredak na planu samopouzdanja.

„Radi se pre svega o izuzetno dobrom i vaspitanom dečaku. Njegov zaštitnički odnos prema mlađima i slabijima i, istovremeno, poštovanje koje pokazuje prema starijima, možda ga najbolje opisuju kao ličnost“, kaže Viktorov uččitelj „sensei“, koji već duži niz godina podučava karate u Ljigu u sportskoj sali zgrade ljiške Gimnazije.

On dodaje da s obzirom na Viktorov urođeni problem sa sluhom, bavljenje karateom značajno je doprinelo njegovoj boljoj orjentaciji u prostoru, nivou koncentracije, samopouzdanju, a konačno, doprineo je i uspesima u školi.

– Ponosni smo na Viktora i verujem da zajedno možemo da nastavimo da pomeramo granice. On je na najbolji mogući način predstavio našu zemlju i našu sredinu, a titula svetskog prvaka donosi mu i ličnu satisfakciju za ogroman trud koji je pokazao trenirajući karate, dodaje njegov učitelj.

Indeksonline