PARIZ – Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala mastersa u Parizu, pošto je večeras u drugom kolu pobedio Argentinca Tomasa Martina Ečeverija 6:3, 6:2.

Meč je trajao jedan sat i 25 minuta. Đoković je prvi teniser sveta, dok je Ečeveri 31. na ATP listi. Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i argentinskog tenisera, a drugi trijumf Đokovića.

Na početku prvog seta igralo se gem za gem, a Đoković je prvi stigao do brejka. Srpski teniser je u osmom gemu napravio brejk i poveo 5:3. Đoković je u narednom gemu na svoj servis stigao do 6:3 i 1:0 u setovima.

Srpski teniser je u prvom gemu drugog seta napravio brejk i poveo 1:0. Ečeveri je u narednom gemu imao priliku da uzvrati ribrejkom, ali je Đoković sigurnim servisom stigao do 2:0. Najbolji igrač sveta je nastavio sa dobrom igrom u nastavku meča, a onda je u petom gemu napravio novi brejk za 4:1. Đoković je potom mirno meč priveo kraju i drugi set je dobio sa 6:2.

Srpski teniser će sutra u osmini finala igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora, koji je 23. igrač na ATP listi. Srbin i Holanđanin odigrali su dva međusobna duela u karijeri, a oba puta je slavio Đoković.

Đoković će kasnije večeras u dubl konkurenciji u paru sa sunarodnikom Miomirom Kecmanovićem u osmini finala mastersa u Parizu igrati protiv Rohana Bopane iz Indije i Australijanca Metjua Ebdena.
Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 5.779.335 evra.

Indeksonline/Tanjug