NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja, objavio je konkurs za dodelu 500 auto sedišta za decu, kako bi se unapredila bezbednost najmlađih učesnika u saobraćaju. Ova inicijativa je usmerena ka porodicama sa decom rođenom od 2020. godine do kraja oktobra 2023. godine, uz uslov da su stanovnici Novog Pazara i da su vlasnici automobila.

Cilj ovog programa je smanjenje rizika od povreda dece u saobraćajnim nesrećama, a konkurs je otvoren za one koji nisu bili dobitnici auto sedišta na prethodnim konkursima. Grad poziva zainteresovane roditelje da se prijave do 15. novembra, s obzirom da će dodela auto sedišta biti izvršena po principu “ko prvi dečijem sedištu, njegovo dečije sedište”.

Za više informacija, gradski zvaničnici su uputili građane na zvanični sajt Grada Novog Pazara, gde se mogu pronaći svi detalji vezani za uslove konkursa i način prijave. Inicijativa je dočekana sa odobravanjem od strane lokalne zajednice, koja prepoznaje važnost ovakvih mera u očuvanju bezbednosti svojih najmlađih.

Indeksonline