Gradski odbor SDP Srbije Beograd organizovao je večeras u Domu omladine prijem novih članova stranke.

Dobrodošlicu novim članovima poželeo je predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

Ljajić je istakao da SDPS želi da se gradi više na ljudskim nego na političkim principima.

– Srećan sam kad vidim svakog novog člana, simpatizera, jer to znači da ovo što radimo ima smisla i da to ljudi prepoznaju – rekao je Ljajić.

Ljajić je istakao da je ovo možda i najuspešnija godina za SDP Srbije od njenog osnivanja, jer stranka došla do organizacionog nivoa da može da odgovori svim izazovima.

Predsednik SDPS je istakao da na ovim izborima SDP Srbije ima dva cilja.

– Prvi i osnovni je da pobedimo. Moramo da učinimo da ta pobeda bude čista i neupitna, izražena sa što većom razlikom. Drugi, stranački cilj je da budemo vidljivi u ovoj kampanji i da damo značajan doprinos toj pobedi – rekao je Ljajić.

Ljajić dodaje da su ovo vrlo važni, prelomni izbori jer se određuje politička trasa za naredne četiri godine.

– Moramo da terenskim radom, aktivizmom, angažovanjem dođemo do što većeg broja ljudi, da saslušamo i ubedimo argumentima one koji nisu sa nama zašto je važno da se glasa za listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” – kazao je Ljajić.

Ljajić je naveo da je apsolutno siguran da ćemo na taj način obezbediti pobedu koja nam je potrebna za dugoročnu stabilnost i sigurnost za zemlju.

– Nikad ne izgubite iz vida da se normalnost ne podrazumeva. Moramo da se borimo i za normalnost, i za mir, i za stabilnost. Pobeda na ovim izborima daje nam šansu da se za te ciljeve i ideale borimo – zaključio je Ljajić.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Siniša Mali rekao je da je glas za listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane ” glas za napredak i razvoj naše zemlje.

– Borimo za nastavak ekonomskog rasta i napretka, za poboljšanje životnog standarda građana. Konstantno radimo na povećanju primanja građana – prosečna plata 2027. biće 1.400 evra, penzija 650 i minimalna zarada takođe 650 evra – rekao je Mali.

Mali je naglasio da su ovo sudbinski izbori na kojima biramo između prošlosti u koju bi da nas vrate oni koji su, dok su bili na vlasti, pljačkali Srbiju i budućnosti u kojoj se u Srbiji otvaraju nova radna mesta, grade auto-putevi, škole, bolnice, domovi zdravlja.

Predsednik Gradskog odbora SDP Srbije Beograd Igor Mušić istakao je da se danas stranci pridružilo 25 novih članova, prepoznajuči sve ono što SDPS predstavlja – pristojnost i kulturu, što bi trebalo da čini i srž našeg društva.

Prisutnima su se obratili i novi članovi SDPS-a Filip Brusić Renaud, direktor Kuće legata, Jasmina Bukvić i Velimir Matković, advokat iz Beograda.

indeksonline.rs