SJENICA – Grupa od 16 odbornika u sjeničkoj skupštini pokušala je danas da preda zahtev za zakazivanje vanredne sednice Skupštine na kojoj bi zatražili smenu predsednika opštine Muniba Mujagica.

Prema rečima šefa odborničke grupe Sda Sandžaka Kasa Avdovića od petka pokušavaju da predaju zahtev ali ne uspevaju jer pisarnica ne radi, a iz opštinske uprave su im rekli da ne rade kompjuteri i da zato zahtev ne mogu zvanično da zavedu.

” Pokušali smo u petak, ali nisu navodno radili. Pokušali smo i jutros i službenica na šalteru nije mogla da prihvati zahtev jer nije imala pečat koji je prema njenim rečima načelnik opštinske uprave uzeo.

Mi smo onda preko Pošte poslali ovaj zahtev i on je primljen, dakle dostavljen je i neko ga je primio i to pokazuje ova dostavnica” – objasnio je Avdović.

Predsednik Skupštine opštine Sjenica Nermin Kamberović kaže da je zahtev primio elektronskim putem ali da će sa zakazivanjem sednice sačekati dok se i zvanično ne zavede zahtev.

” Ja sam primio zahtev preko zvanične elektronske adrese i kada sam pokušao preko sekretara Skupštine da zavedem taj zahtev, preko dostavne interne knjige, nisam uspeo. Odnosno, sekretar je otišao do pisarnice ali me je obavestio da je pisarnica zaključana i da ne može da zavede zahtev.

Pitao sam načelnika opštinske uprave zbog čega ne može da se zavede zahtev i dobio sam odgovor da je u toku zamena kompjutera. Odmah sam od sekretara zatražio da začini službenu belešku o celom slučaju.

U komunikaciji sa upravnom inspekcijom iz Užica upućen sam na Inspektorat pri Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i sa njima sam u kontaktu kako ovo da se reši” – rekao je Kamberović.

Od momenta zvaničnog zavođenja zahteva za sazivanje Skupštine opštine do zakazivanja sednice može proteći najviše 15 dana.

Skupštinu Sjenice čini 39 odbornika.