Novi Pazar – Ljubitelji borilačkih veština u Srbiji će imati priliku da prisustvuju istorijskom događaju 11. novembra, kada će Novi Pazar ugostiti prvo ADCC (Abu Dhabi Combat Club) Nacionalno prvenstvo Srbije u sportskoj dvorani “Pendik”. Ovo takmičenje će okupiti preko 200 boraca koji će se nadmetati na tri različita borilišta, sve u jednom danu, kako bi odredili ko je najbolji borac u Srbiji.

Događaj, koji je obeležen kao pravi grappling spektakl, obećava da će doneti visok nivo uzbuđenja i konkurenciju u srpsku borilačku scenu. Borci će imati priliku da se prijave i učestvuju u ovom prestižnom događaju preko Smoothcomp aplikacije, što dodatno olakšava proces prijave i organizaciju takmičenja.

Nacionalno prvenstvo ADCC je deo globalne ADCC federacije koja je poznata po promovisanju Submission Fighting-a, odnosno borilačke discipline koja kombinuje elemente različitih stilova borilačkih veština, uključujući Brazilian Jiu-Jitsu, rvanje i judo. Pobednik ovog događaja će zasigurno zauzeti posebno mesto u srpskoj borilačkoj istoriji, stičući titulu prvog ADCC nacionalnog šampiona Srbije.

Događaj je obeležen pod hashtagovima #ADCC, #ADCCSERBIA i #ADCCSERBIA2023 na društvenim medijima, gde fanovi i učesnici mogu da prate najnovije informacije i dele svoja iskustva u vezi sa takmičenjem. Očekuje se da će ovaj događaj privući veliki broj ljubitelja borilačkih veština, kao i lokalnu i međunarodnu pažnju, čime će se dodatno promovisati borilačke veštine u Srbiji i regionu.

U svetlu ovog nadolazećeg događaja, organizatori s nestrpljenjem očekuju da će Novi Pazar postati domaćin vrhunskog borilačkog događaja, koji će ne samo promovisati sport i lokalnu zajednicu, već će i omogućiti borcima da pokažu svoj talenat i posvećenost borilačkim veštinama na nacionalnom nivou.

indeksonline.rs