BEOGRAD – Novi model BMW X2 predstavljen je danas premijerno u tržnom centru “Galerija”, a reč je o vozilu “BMW iX2 30e” sa dva elektro motora i 330 konjskih snaga.

Aleksa Đurović iz “BMW Genius” je objasnio da se jedan električni motor na “BMW iX2 30e” nalazi na prednjoj strani, a drugi na zadnjoj strani automobila.

On je rekao da je automobil u kupe formi sa svetlima modernog dizajna.

“Jedna od najznačajnijih karakteristika novog BMW-a je njegova prednja maska koja sada, po prvi put ima ‘iconic glow’ svetleće elemente. Sami farovi su u 3D tehnologiji”, istakao je Đurović.

Dodao je da su felne po prvi put veličine 21 inča na modelu X2.

“Kvake su integrisane u karoseriju, što donosi moderan izgled i bolju aerodinamiku. U enterijeru možemo videti dva ekrana koji su spojeni u jednu celinu i po prvi put premijerno prikazuju operativni sistem 9.0”, rekao je Đurović.

Prema njegovim rečima, vozaču je omogućena lakša personalizacija putem sistema “connect and drive”, a između vozača i suvozača se nalazi ”lutajuća konzola” sa selektorom za brzine.

Đurović je najavio da sledeće godine dolazi verzija automobila “BMW iX2 20e”, koja će imati prednji pogon.

“Pored elektro verzije uskoro dobijamo i klasične i dizel verzije sa dobro poznatim BMW motorima. Ovaj automobil može imati panoramu koja je do 60 odsto veća nego kod prethodne generacije”, naveo je Đurović.

PR kompanije BMW Dušica Jovanović ukazala je da je novi model BMW X2 po svojim karakteristikama pozicioniran za klasu više, kao i po svom atraktivnom izgledu.

indeksonline.rs/Tanjug