BEOGRAD – Deo roditelja čija su deca ubijena u masakru 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i roditelji koji ih podržavaju danas su, ispred Vlade Srbije zalepili poruke “Treći maj i dalje traje” , da bi ukazali na to da, kako kažu, još uvek ništa nije urađeno povodom inicijative dela roditelja da škola postane Memorijalni centar.

Oni su se pre toga okupili ispred škole, simbolično u 8.40 sati, u vreme za koje se veruje da je trenutak kada je 3. maja počela pucnjava u školi.

Kako je za Tanjug izjavio Branko Anđelković, otac ubijene devojčice Mare, roditelji nisu imali nameru da ih bilo ko u vladi primi, niti je to bio njihov zahtev, samo, kaže, očekuju da se isprave greške napravljene posle 3. maja.

“Nije poenta u memorijalnom centru, mi imamo gde da se sećamo, to bi trebalo da se uradi zbog društva i sećanja na ubijenu decu”, rekao je on.

Nakon toga roditelji su se razišli.

Deo roditelja pokrenuo je inicijativu da škola postane Memorijalni centar, dok je drugi deo stava da se samo učionica i njen prilaz memorijalizuju.

Kako je za Tanjug izjavio jedan od roditelja čije dete ide u treći razred Osnovne škole Vladislav Ribnikar Žarko Cvejić, roditelji protestuju i zbog odluke Saveta roditelja da Branko Anđelković, otac ubijene Mare, ne bude izabran u školski odbor.

Indeksonline/Tanjug