MOSKVA – Ruska PVO je uništila još četiri ukrajinske bespilotne letelice iznad Brjanske, Smolenske i Tulske oblasti, čim se ukupan broj danas oborenih ukrajinskih dronova povećao na 24, preneo je TASS.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su jutros devet ukrajinskih dronova iznad Moskovske, Tulske, Kaluške i Brjanske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prethodno je rusko Ministarstvo saopštilo da su ruski sistemi PVO noćas oborili 11 ukrajinskih dronova iznad te četiri oblasti, prenela je ranije agencija RIA Novosti.

“26. novembra oko 09.30 po moskovskom vremenu, sprečen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotnim letelicama na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Ruska PVO uništila je četiri ukrajinske bespilotne letelice iznad teritorije Brjanske, Smolenske i Tulske oblasti”, saopštilo je ministarstvo.

Jedna osoba je lakše povređena nakon što se oboreni ukrajinski dron srušio na stambenu zgradu u ruskom gradu Tuli, saopštile su lokalne vlasti.

“Napad u kojem su učestvovale dve bespilotne letelice, sprečen je iznad regiona Tula u ranim jutarnjim satima 26. novembra. Sistemi PVO ruskog ministarstva odbrane oborili su obe bespilotne letelice. Jedna od njih je u nekontrolisanom padu oštetila stambenu zgradu”, navodi se u saopštenju regionalnog guvernera Alekseja Đumina, preneo je ranije TAS S.

indeksonline.rs/Tanjug