NOVI PAZAR – Javno komunalno preduzeće “Vodovod i Kanalizacija” Novi Pazar izdalo je saopštenje za javnost obaveštavajući korisnike o trenutnim problemima u vodosnabdevanju grada usled povećane mutnoće sirove vode. Ovaj problem uticao je na rad Filterskog postrojenja, koje sada radi smanjenim kapacitetom.

Kao posledica ovog tehničkog problema, građani Novog Pazara mogu očekivati smanjenje pritiska vode u nekim delovima grada. Dodatno, u visinskim zonama grada postoji mogućnost potpunog nestanka vode. Ove mere su privremene i neophodne kako bi se osigurao kvalitet vode koja se isporučuje potrošačima.

Prema izvorima iz JKP “Vodovod i Kanalizacija”, vodosnabdevanje će se postepeno normalizovati kako se smanji zamućenost sirove vode. Međutim, nije precizirano koliko će vremena biti potrebno da se situacija u potpunosti stabilizuje.

Stanovnici Novog Pazara se mole za strpljenje i razumevanje dok se problem ne reši. JKP “Vodovod i Kanalizacija” radi na tome da se vodosnabdevanje vrati u normalu što je pre moguće i obećava redovne ažurirane informacije o situaciji.

indeksonline.rs