Kosovski novinar Fahri Musliu godinama trpi izmišljotine da je on biološki otac Aleksandra Vučića. Sada objašnjava kako su nastale te glasine i uzima u zaštitu predsednikovu majku Angelinu Vučić.

Fahri Musliu godinama vodi borbu protiv čaršijskih priča i podmetačina da je zapravo on otac predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Pretvorio sam to u humor. Sada kažem ‘da, da, to sam ja’, kad me neko gleda“

Kosovski novinar gotovo čitav život radi u Beogradu, gde i danas živi. Kaže da su priču o tome da je tobože on Vučićev biološki otac lansirali bivši Vučićevi saradnici, među kojima je Predrag Popović, bivši urednik tabloida “Pravda“ bliskog Radikalima i Vučiću.

Počela je neka kampanja, navodno osvete prema Vučiću, ali ja trpim posledice, a ne Vučić“, kaže sada Musliu. “Poslednje pojavljivanje Vučića o tome za mene je skandalozno, ono kada on gostuje po televizijama sa svojim ocem.“

Vučić priči daje na značaju

Iako je glasina prethodno obitavala na opskurnim portalima i u novinama poput “Tabloida“ koji uređuje Milovan Brkić, sam Vučić je više puta oživljavao na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

“Napadaju me da imam ružne usne, ja nisam ništa radio na svojim usnama, za to je kriva moja majka koja me takvog rodila. To je stvar genetike“, rekao je nedavno predsednik za TV Prva.

“Optužuju me da mi je otac Fahrudin Musliu. Ja im ovom prilikom poručujem da se moj otac zove Anđelko Vučić, a ne Fahri Musliu“, kazao je Vučić.

Musliu kaže da su izmišljotinu pre desetak godina drage volje dočekali neki mediji i političari u Prištini, gde mnogima ovaj iskusni novinar nije po volji.

“Moja deca, unuke i unuci imali su duboku krizu i veliki problem“, priča Musliu.

Kaže da je preko Vučićeve medijske savetnice Suzane Vasiljević jednom pokušao da ugovori sastanak sa predsednikom, kako bi se stalo na put glasinama i stalnom ponavljanju. “Rekla mi je da nema vremena“, tvrdi Musliu.

Angelina Vučić “doživljava nezamislivo“

U podkastu Balkanistan ovaj novinar priča o svojim prvim danima u Beogradu, o tome kako je živela i kako danas živi albanska zajednica u glavnom gradu Srbije, o tužnoj slici medija.

On uzima u zaštitu Angelinu Vučić, majku predsednika, koju je kao koleginicu, kaže, upoznao tek polovinom osamdesetih u Beogradu. Uostalom, Musliu se u Beogradu obreo tek dve godine pošto je Aleksandar Vučić rođen.

“Meni je žao i nje (Angeline Vučić), jer je ona jedna gospođa, dostojanstvena i dobra novinarka, supruga, majka i dobra koleginica sa posebnim vaspitanjem iz Vojvodine jer oni imaju malo drugačiju kulturu, mirni su ljudi, nisu agresivni“, kaže Musliu.

“Ona doživljava nešto što nije zamislivo u svojoj porodici“, dodaje on u prvoj epizodi podkasta Balkanistan.

Taj podkast pokrenuo je Idro Seferi, kosovski novinar koji već dugo izveštava iz Beograda. Podkast se emituje na srpskom i albanskom.

Indeksonline/vreme.com