Naslovna REGION Kosovo Kurti opet optužuje Beograd da planira napad na sever Kosova i Metohije

Kurti opet optužuje Beograd da planira napad na sever Kosova i Metohije

FOTO TANJUG/ MILOSŠ MILIVOJEVIC

PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ponovio je danas, sve češće optužbe kako Beograd planira napad na sever KIM.

On je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom koji je otišao korak dalje i izneo tvrdnje da je cilj dešavanja u Banjskoj 24. septembra bila aneksija severa Pokrajine.

Uz to Kurti tvrdi da te napade, kako prenosi Koha, planira Milan Radoičić sa pripadnicima Civilne zaštite i da se Milan Radoičić tajno sastaje sa visokim zvaničnicima BIA-e u Raški sa kojima se priprema za napad na severu KiM.

Kurti je ponovio i teze o arsenalu oružja u Novom Pazaru, a spekuliše i da je tokom novembra 2023. godine bilo planirano da se obavi napad u pravcu opštine Zubin Potok navodno sa namerom da se zauzme vila Milana Radočića, što je, po tumačenju Kurtija, obustavljeno zbog izbora u Srbiji.

Navodni napadi su, kaže, odloženi zbog policijskih kontrola KFOR na severu.

Istovremeno Svečlja je optužio Srbiju da je od 2021. godine 114 puta napala privremene institucije i šefove tih privremenih organa, uz tvrdnje da Beograd pokušava da destabilizuje
Pokrajinu.

On je na konferenciji pokazao novinarima fotografije i imena Srba koji su navodno učestvovali u dešavanjima u Banjskoj.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version