Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u Novom Pazaru Sandžačka demokratska partija osvojila je 17.316 glasova.

Osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić kazao je večeras da je ta partija dobila novi četvorogodišnji mandat u Novom Pazaru i najavio temeljne promene u novoj vlasti.

On je okupljenim članovima i simpatizerima stranke kazao da je pobeda slatka.

“Trudićemo se da vas ne razočaramo i to je najvažnije. Bili ste fenomenalni u ovoj kampanji. Mogu da vam kažem da će biti temeljnih promena u opštini. Biće velikih promena u novoj vlasti. Želimo puno novih mladih ljudi koji će pokrenuti Novi Pazar svojom energijom”, kazao je Ljajić.

On je glasačima obećao da će Novi Pazar za četiri godine biti još bolji, da će postati velegrad, “mali Istanbul”.

“Imali smo sve protiv nas i uspeli smo da ih pobedimo. Eno ih, spremali su bine da slave, šta li će tek sada da rade. Vaš glas nas obavezuje da budemo još bolji i uspešniji”, rekao je Ljajić.

Prema preliminarnim rezultatima, druga po broju osvojenih glasova je Stranka pravde i pomirenjasa 10.759 glasova, a treća Stranka demokratske akcije Sandžaka sa 8.992 glasa.

Na četvrtom mestu je Srpska lista koja je osvojila 4.412 glasova, a na petom Građanski pokret Sandžaka sa osvojenih 1.354 glasova.