BEOGRAD – Na saslušanju pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni A. V. (45) je priznao izvršenje krivičnog dela pronevera u obavljanju privredne delatnosti koje mu se stavlja na teret.

Kako je saopštilo tužilaštvo, on je bio osumnjičen da je oštetio privredno društvo u kojem je obavljao poslove održavanja softverskih i hardverskih elemenata računara i sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od ukupno 107.000 evra.

A.V. je bio osumnjičen da je u periodu od kraja 2021. do novembra 2023. godine, u privrednom društvu u kojem je obavljao poslove održavanja softverskih i hardverskih elemenata računara, zloupotrebio ključ službenih prostorija u više navrata i otuđio oko 20.000 evra i hardverske računarske komponente u vrednosti od oko 87.000 evra.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor, što je sudija usvojio i odredio mu pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

indeksonline.rs/Tanjug