PODGORICA – Službenik crnogorske Uprave policije Zoran Gašović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog sumnje da je počinio zločin protiv čovečnosti na teritoriji Hadžića u Bosni i Hercegovini, za vreme rata 1992. godine.

“U toku je pretresanje stanova i drugih prostorija lica lišenog slobode na više lokacija u zemlji, radi prikupljanja i drugih dokaza o krivičnom delu”, saopšteno je iz SDT.

Navodi se da će uhapšeni biti u zakonskom roku sproveden specijalnoj tužiteljki specijalizovanoj za krivična dela protiv čovečnosti i drugih dobara zaštićenih međunarodnim pravom, radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog.

Gašović je više puta tokom službovanja u Upravi policije bio suspendovan zbog ranijih propusta u radu.

Bosansko-hercegovački mediji još 2016. godine pisali o policajcu iz Nikšića Zoranu Gašoviću, kojeg su povezivali da je navodno bio učesnik zločina u Hadžićima 1992. godine.

Nakon toga je reagovalo i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore, koje je tada objavilo da “nikad niko do sada iz Bosne iz Hercegovine, niti policija niti pravosudni organi nisu kontakltirali MUP Crne Gore i barem zatražii provere”, pišu podgoričke Vijesti.

indeksonline.rs/Tanjug