MELBURN – Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je danas u Melburnu u četvrtfinalu pobedio Rusa Andreja Rubljova 6:4, 7:6 (7:5), 6:3.

Siner će u polufinalu prvog grend slem turnira sezone igrati protiv Srbina Novaka Đokovića, koji je ranije danas u četvrtfinalu nadigrao Amerikanca Tejlora Frica 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, 6:3.

Meč između Sinera i Rubljova trajao je dva sata i 39 minuta. Siner je četvrti na ATP listi, dok je Rus peti teniser sveta. Ovo je bio sedmi međusobni duel italijanskog i ruskog tenisera, a peti trijumf Sinera.

Italijan je u petom gemu prvog seta napravio brejk, a onda je ovaj deo meča dobio rezultatom 6:4.

U drugom setu igralo se gem za gem, a pobednik je odlučen u taj-brejku. Rubljov je poveo 5:1 u taj-brejku, ali je Siner osvojio šest uzastopnih poena i ovaj deo meča je dobio rezultatom 7:5.

Italijan je u šestom gemu trećeg seta napravio brejk i poveo 4:2. Siner je potom na svoj servis stigao do 5:2, a onda je treći set dobio rezultatom 6:3.

Preostala dva četvrtfinala Australijan opena biće odigrana sutra, a sastaće se: Hubert Hurkač (Poljska) – Danil Medvedev (Rusija) i Aleksandar Zverev (Nemačka) – Karlos Alkaraz (Španija).

indeksonline.rs/Tanjug