Naslovna Sport Košarka Košarkaši Partizana poraženi od Panatinaikosa

Košarkaši Partizana poraženi od Panatinaikosa

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ nr

ATINA – Košarkaši Partizana poraženi su u gostima od Panatinaikosa rezultatom 71:84, u meču 22. kola Evrolige.

Partizan sada ima skor 11-11, a Panatinaikos 14-8.

Igrači Partizana su pre početka utakmice istrčali na teren u majicama sa likom prerano preminulog Dejana Milojevića, a u njegovu čast meč je počeo minutom ćutanja.

U odsustvu bolesnog Kevina Pantera, kapitensku traku je prvi put poneo Uroš Trifunović, pre zvaničnog zamenika kapitena Danila Anđušića.

Kao i Partizan, koji je bio oslabljen neigranjem Pantera i Alekse Avramovića, ni Panatinaikos nije bio u najjačem sastavu, jer su van stroja bili Aleksandar Balcerovski i Luka Vildoza.

Joanis Papapetru je prvi put posle oporavka od povrede bio u protokolu na meču Evrolige, ali je meč odgledao sa klupe “zelenih”.

Partizan je bolje otvorio meč i poveo 12:7, ali je Panatinaikos odgovorio serijom 8:0.

Gradio je domaćin prednost i pred kraj druge četvrtine imao plus devet – 42:33, ali se Partizan serijom 7:0 vratio, pa je na poluvremenu bilo 42:40.

Treća deonica je protekla u čestim promenama vođstva na obe strane, a u poslednju deonicu se ušlo rezultatom 58:58.

Domaćin je na startu poslednje deonice napravio seriju 6:0, a u poslednjih šest minuta se ušlo sa 71:62 za Panatinaikos.

Kendrik Nan je bio najefikasniji igrač meča sa 21 poenom, Konstantinos Mitoglu je dodao 17, Matijas Lesor 14 uz osam skokova, a Marijus Grigonis 10.

Pi Džej Doužer je predvodio Partizan sa 16 poena, 13 je dao Džejms Naneli, a Alen Smailagić 11.

U narednom kolu, sledećeg petka, Partizan će dočekati Žalgiris, dok će Panatinaikos takođe igrati u Beogradu, protiv Makabija.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version