PERT – Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Junajted kupa, pošto je danas u Pertu savladala Češku rezultatom 2:1.

Pobedu Srbiji doneli su Olga Danilović i Hamad Međedović, koji su u miks dublu savladali Čehe Mirjam Kolodejovu i Petra Nouza 4:6, 7:6 (7:2), 10:8.

Srbija će u četvrtfinalu Junajted kupa igrati protiv Australije, koja je osvojila prvo mesto u grupi C. Duel između Srbije i Australije na programu je sutra u Pertu.

U prvom meču dana, Olga Danilović je poražena od Markete Vondroušove 6:1, 3:6, 6:3. Novak Đoković je potom u drugom meču dana savladao Jiržiju Lehečku 6:1, 6:7 (3:7), 6:1.

Đoković je trebalo da nastupi i u dublu, ali se tokom meča protiv Lehečke žalio na bol u desnoj šaci, pa je teren izašao Međedović.

Česi su prvi set u miks dublu dobili rezultatom 6:4. U drugom setu vodila se velika borba, a pobednik je odlučen u taj-brejku. Srbija je stigla do izjednačenja u setovima, pošto je u taj-brejku pobedili sa 7:6 (7:2). Danilović i Međedović su potom u super taj-brejku slavili sa 10:8 i na taj način su doneli pobedu Srbiji.

Srbija je osvojila prvo mesto u grupi E sa dve pobede. Na drugoj poziciji je Kina, koja je ostvarila po pobedu i poraz. Češka je treća sa dva poraza.

indeksonline.rs/Tanjug