MELBURN – Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da zbog povrede mišića neće igrati na predstojećem Australijan openu.

Nadal se ove nedelje vratio na teren na ATP turniru u Brizbejnu posle skoro godinu dana pauze zbog povrede. Španac je u prvom kolu turnira u Brizbejnu pobedio Austrijanca Dominika Tima
7:5, 6:1, a potom u drugom kolu domaćeg tenisera Džejsona Kublena 6:1, 6:2.

Nadal je eliminisan u četvrtfinalu turnira u Brizbejnu od Australijanca Džordana Tompsona 5:7, 7:6 (8:6), 6:3. Španac je na ovom meču propustio tri meč lopte, a tokom duela je imao problema sa povredom.

“Tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je, kao
što znate, zabrinuo. Kad sam stigao u Melburn, imao sam priliku da uradim magnetnu rezonancu. Imam mikro posekotinu na mišiću, ne na istom delu gde sam imao povredu i to je dobra vest. Trenutno nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou u mečevima u pet setova. Letim nazad u Španiju da posetim svog doktora i da se odmorim”, napisao je Nadal na društvenoj mreži Iks.

On je dodao da je naporno radio tokom cele prošle godine da bi se vratio na teren.

“Kao što sam uvek spominjao moj cilj je da za tri meseca budem na svom najboljem nivou. U okviru ovih tužnih vesti za mene što nisam u mogućnosti da igram pred neverovatnom publikom u Melburnu, ovo nije toliko loša vest i svi ostajemo pozitivni u pogledu evolucije u ovoj sezoni. Zaista sam želeo da igram ovde u Australiji i imao sam priliku da odigram nekoliko mečeva koji su me učinili srećnim i pozitivnim. Hvala svima na podršci i vidimo se uskoro”, napisao je Nadal.

Prvi grend slem sezone, Australijan open biće odigran od 14. do 28. januara u Melburnu.

indeksonline.rs/Tanjug