Naslovna srbija Beograd U prvih pet dana prikazivanja film “Nedelja” pogledalo 100 hiljada gledalaca

U prvih pet dana prikazivanja film “Nedelja” pogledalo 100 hiljada gledalaca

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ Beograd

BEOGRAD – Film “Nedelja” koji je oživeo uspomenu na najomiljenijeg muzičara Džeja Ramadanovskog potpuno je fascinirao publiku i počeo je da obara rekorde sa više od 100.000 gledalaca za samo pet dana prikazivanja, saopštili su producenti.

Nakon svečane premijere u Beogradu, koja je zbog velikog interesovanja morala da se održi u čak pet sala, posećenost u svim bioskopima u Srbiji i Crnoj Gori svakodnevno raste, a na karte se čeka i po nekoliko dana.

Paralelno, životna priča o jednom od najpopularnijih pevača na ovim prostorima, dobila je samo pozitivne kritike stručne javnosti, a pored glavnih glumaca Huseina Alijevića Huse i
Marka Janketića, reči hvale pokupili su i Milica Janevski i Zlatan Vidović.

Inspirisan istinitim događajima, film je nastao po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenariste Stefana Boškovića, a u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije.

Film donosi priču o Džeju iz najranije mladosti, pa sve do velikog uspeha koji je ostvario, ali i duh Dorćola sedamdesetih i osamdesetih godina.

Publika će imati priliku da vidi život popularnog pevača iz jednog novog ugla i bolje shvati kakav je Džej bio čovek, kao i to na koji način su događaji i ljudi iz detinjstva i rane mladosti oblikovali njegov životni put.

Režiju potpisuje Nemanja Ćeranić, a glumačku postavu čine Husein Alijević, Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Alen Selimi, Ana Pindović, Zlatan Vidović, Maša Đorđević, Milica Janevski, Stojša Oljačić, Bajram Severdžan, Nela Mihajlović i mnogi drugi.

Film “Nedelja” nastavlja redovnu bioskopsku distribuciju širom Srbije i Crne Gore, a prikazivanje u regionu počinje već tokom ove nedelje i to od 24. januara u BiH, od 26. januara u Makedoniji, a u bioskopima u Sloveniji i Hrvatskoj biće dostupan od početka februara.

Distribucija ovog velikog kinematografskog ostvarenja poverena je regionalnom
distributeru Art Visti.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version