Naslovna Ekonomija Vučić: Litijum je naše blago, naše belo zlato

Vučić: Litijum je naše blago, naše belo zlato

FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

SKOPLJE -Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skoplju, gde prisustvuje skupu “Zapadni Balkan i EU”, da o eventualnom iskopavanju litijuma u Srbiji misli da je to naše belo zlato.

“O litijumu sam uvek govorio isto, isto mislim i danas. To je belo zlato, to je naše blago. Ako smo dovoljno glupi da budemo jedini na svetu koji ćemo svoje nafte i svoga zlata da se odreknemo, pa odlično. Nemam nikakav problem sa tim”, rekao je Vučić.

Kako je naveo, prethodna vlada nije imala snage da izdrži pritiske, kako kaže, “raznih pametnjakovića koje su plaćali Rokfeler i ostali”, ne bi li se zaustavio razvoj i napredak Srbije.

“Ja želim uspešnu Srbiju, da Srbija ide brže od drugih, da Srbija raste brže od drugih, a oni žele da zaustave rast i uspeh Srbije. Ako ćete da me kaznite zbog toga što ja želim uspeh Srbiji, što želim napredak Srbije, pa ja sam ovo isto govorio i u kampanji, nijednog sekunda se ne odričući svojih stavova”, istakao je Vučić.

Vučić je rekao da ne može sa sigurnošću da kaže ko će biti predsednik vlade, a kamoli više od toga.

“Što se mene tiče, sutra ujutro bismo počeli. Sutra ujutro. Ali uz najvišu moguću zaštitu životne sredine i uz zaštitu građana. Nemci da nam odgovaraju za to. I da nam pokažu na nemačkom primeru i nemačke standarde da uvedu ovde u Srbiji. Da razgovaramo sa narodom, da obezbedimo ogromne plate, velika primanja za ljude, veliki uspeh Loznice, Mačve, Podrinja…”, izjavio je Vučić.

Prema njegovoj oceni, to ne zavisi od njega.
“A hoće li biti ili neće, na moju žalost, ne zavisi od mene. Da sam premijer i da sam kandidat za premijera, rekao bih vam – onog dana kad me postave, sutradan ujutro”, naveo je
Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version