PRIŠTINA – Sud u Prištini oslobodio je danas optužnice Zlatana Arsića iz Ajnovca kod Kosovske Kamenice, optuženog da je počinio navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom sukoba na KiM 1999. godine.

U presudi je navedeno da se Arsić oslobađa usled nedostatka dokaza od strane tužilaštva.

Njemu će pritvor biti ukinut danas.

Advokat Zlatana Arsića, Vasilije Arsić izjavio je da je ovo prva oslobađajuća presuda Specijalizovanih veća za ratne zločine.

“On više nije okrivljen, oslobođen je i danas izlazi iz zatvora. Proveo je 11 meseci u zatvoru. On zna kako mu je bilo, ipak je pravda stigla, jeste spora ali dostižna”, rekao je advokat Vasilije Arsić.

On je dodao da nijedan dokaz nije ukazivao da je njegov branjenik počinio ratni zločin i da je odbrana na to ukazivala od samog početka.

Drugi branilac Zlatana Arsića, advokat Dejan Vasić izjavio je da je današnji epilog pobeda, pre svega Zlatanove porodice.

“Radostan sam i srećan što mogu da kažem da smo jednom i mi Srbi ovde pobedili”, rekao je Vasić.

Zlatanova supruga, Zorica Arsić se zahvalila odbrani i Kancelariji za KiM koji su im pružali podršku.

“Pravda je pobedila. Hvala i sudiji što je sagledala činjenicu da on nije bio tu i nije počinio nikakav ratni zločin. Presrećna sam, nemam reči”, rekla je Zorica Arsić.

Specijalno tužilaštvo u Prištini je 28. jula prošle godine podiglo optužnicu protiv Arsića, po kojoj se sumnjiči da je u martu 1999. godine, navodno, kao službeno lice u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici, zajedno sa drugim pripadnicima tadašnje policije, navodno tukao Albanca B.M nanevši mi teške povrede.

indeksonline.rs/Tanjug