DUBAI – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, otvarajući šesti Forum vladinih usluga, u okviru Svetskog samita vlada koji se održava u Dubaiju, da je Srbija morala da počne od nule da bi za osam godina došla do toga da ima skoro 100 odsto eUpravu.

“Ne želim da kažem da imamo 100 odsto, jer posao nikada nije završen. Uvek postoje stvari koje možete poboljšati. Uvek postoje nove baze podataka koje možete kreirati. I trenutno radimo potpuno digitalizovanu zdravstvenu evidenciju kako bismo imali potpuno 100 odsto elektronski sistem zdravstvene zaštite”, istakla je Brnabić.

Navela je da je Forum izvanredna prilika da podeli iskustva Srbije u razvoju eUprave, kao i da čuje inovativna rešenja koja Srbija može da primeni.

“Danas, zahvaljujući eUpravi i tehnologiji i digitalizaciji, možemo i treba da budemo dostupni našim građanima 24/7, 365 dana u godini”, poručila je Brnabić.

Ukazala je da smo svedoci transformativne moći tehnologije, značaja partnerstva i centralizacije usluga za potrebe građana.

“Zahvalna sam na mogućnosti da doprinesem ovoj globalnoj platformi razmene znanja i inovacija, koja nam svima pomaže da gradimo bolju budućnost”, rekla je Brnabić.

Šesto izdanje Foruma vladinih usluga okupilo je globalno poznate lidere iz javnog i privatnog sektora, kako bi raspravljali o budućnosti državnih usluga, istražujući teme povećanja očekivanja građana, novih tehnologija i inovacija koje oblikuju vladine usluge.

Samit, koji je juče otvoren, okupio je više od 85 međunarodnih i regionalnih organizacija, 120 delegacija vlada, imaće 15 foruma i više od 120 interaktivnih radionica i sesija, a na njemu će govoriti više od 200 govornika.

Indeksonline/Tanjug