TBILISI – Košarkaši Srbije večeras od 18 časova gostuju Gruziji u Tbilisiju u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025.

Srbija je pre tri dana u Beogradu savladala selekciju Finske 77:61 u prvom kolu grupe G kvalifikacija za EP 2025, dok je Gruzija u Nestvedu poražena od Danske 75:69.

“Kao i svaka sledeća utakmica, uvek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzijom će biti sasvim različita. Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu”, rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić uoči meča sa Gruzijom.

U drugom meču drugog kola grupe G, Finska će se večeras 17.30 sati na svom terenu sastati sa Danskom.

indeksonline.rs/Tanjug