BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za 14. mart odloženo suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, čiji pripadnici se terete za više krivičnih dela među kojima je i planiranje ubistva svedoka radnika Nebojše Jokovića.

Pre odlaganja je advokat odbrane Marko Janković je rekao da ne mogu da se kao dokaz koriste komunikacije sa aplikacije “Skaj” između aprila do avgusta 2020.godine, jer tvrdi da taj period nije pokriven naredbom suda, zbog čega je tražio da se izuzmu iz predmeta.

Njegov kolega Dalibor Katančević se složio i dodao da sve što nije obuhvaćeno naredbom mora da bude uništeno.

Odbrana je takođe zatražila da se izuzmu poruke koje se odnose na privatni život.

Tužilaštvo se izjasnilo da smatra da su ovi predlozi usmereni na odugovlačenje postupka.

Sudija je, ipak, odlučio da odloži suđenje, kako bi odlučio o predlozima i kako bi odbrana imala više vremena da izvrši uvid u materijal sa “Skaja”.

Branilac Duška Šarića, advokat Dalibor Katančević ponovo je predložio da se njegovom branjeniku ukine pritvor, a podsetio je i da je ponuđeno jemstvo od 800.000 evra u nekretninama.

Katančević je istakao da je Duško Šarić neosuđivan.

Ukidanje pritvora zatražio je i branilac Milana Vučinića koji se predao kad i Šarić.

Predsednik sudskog veća je saopštio da se slaže sa odbranom da zakonski osnov po tački tri otpada, ali da ta odluka mora da bude pravosnažna kako bi se Duško Šarić branio sa slobode.

Sudija je prethodno uručio advokatima odluku Apelacionog suda kojom je potvrđen pritvor Dušku Šariću, a kao razlog je navedeno i opasnost od ponavljanja krivičnog dela.

Jemstvo može da se priloži kao garancija za ukidanje pritvora za tačku opasnost od bekstva ali ne može i za zakonsku tačku opasnost od ponavljanja krivičnog dela.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću , Marko Vukić i Arsi Šariću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu u januaru i od tada se nalaze u pritvoru.

indeksonline.rs/Tanjug