Naslovna Sport Fudbal Počinje nokaut faza Lige šampiona: Siti u Kopenhagenu, Lajpcig čeka Real Madrid

Počinje nokaut faza Lige šampiona: Siti u Kopenhagenu, Lajpcig čeka Real Madrid

Foto: indeksonline.rs

KOPENHAGEN – Fudbaleri Kopenhagena dočekaće večeras od 21 čas ekipu Mančester sitija u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Mančester siti je prošle sezone osvojio Ligu šampiona, pošto je u finalu pobedio Inter 1:0.

Kopenhagen je grupnu fazu LŠ završio na drugom mestu na tabeli grupe A sa osam bodova, dok je Mančester siti osvojio prvo mesto u grupi G sa maksimalnih 18 bodova.

Fudbaleri Kopenhagena i Mančester sitija odigrali su četiri duela u istoriji Lige šampiona. Engleski klub je pobedio na dva meča, dok su dva duela završena bez pobednika.

Fudbaleri Kopenhagena su poslednji takmičarski meč odigrali 12. decembra prošle godine protiv Galatasaraja u šestom kolu grupne faze LŠ, pošto je trenutno zimska pauza u Superligi Danske.

Fudbaleri Mančester sitija se nalaze u odličnoj formi, pošto su ostvarili 10 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Revanš meč između Mančester sitija i Kopenhagena biće odigran petog marta u Mančesteru.

Fudbaleri Lajpciga dočekaće večeras od 21 sat na svom terenu ekipu madridskog Reala u prvom meču osmine finala LŠ.

Fudbaleri Reala su zabeležili svih šest pobeda u grupnoj fazi LŠ. Lajpcig je osvojio drugo mesto u grupi G sa četiri pobede i dva poraza.

Real je trenutno prvi na tabeli španske Lige sa 61 bodom, dok je Lajpcig na petom mestu na tabeli Bundeslige sa 37 poena.

Dve ekipe su odigrale dva međusobna duela i to prošle sezone u mečevima grupne faze LŠ. Real je u Madridu pobedio 2:0, dok je Lajpcig na svom terenu slavio sa 3:2.

Revanš meč između Reala i Lajpciga biće odigran šestog marta u Madridu.

Sutra će igrati: Lacio – Bajern i Pari Sen Žermen – Real Sosijedad.

U utorak, 20. februara će se sastati: Inter – Atletiko Madrid i PSV – Borusija Dortmund, dok će u sredu, 21. februara će igrati: Napoli – Barselona i Porto – Arsenal.

Indeksonline/Tanjug

Exit mobile version