SURČIN – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje u Surčinu svečanom otvaranju nove fabrike kompanije Nestle za proizvodnju obroka na biljnoj bazi.
Svečano otvaranje fabrike je u Železničkoj ulici u Surčinu, a prisustvuju i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković i predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, kao i predstavnici kompanije.
Nestle je izgradio novu fabriku za proizvodnju obroka na biljnoj bazi pored postojeće fabrike u Surčinu.
Kompanija je najavila da će, investicijom od 80 miliona švajcarskih franaka (oko 83,8 miliona evra) i otvaranjem 220 novih radnih mesta, nova fabrika proizvoditi nutritivno bogate i ukusne obroke na biljnoj bazi čime će ponuditi dodatne opcije našim potrošačima da uživaju u uravnoteženoj ishrani, a takođe mogu biti i odlične alternative u danima posta.
Pored predsednika Vučića, obratiće se i generalna direktorka kompanije za Nestle Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija Marjana Davidović i direktor kompanije Nestle za jugoistočno evropsko tržište Alesandro Zaneli.
Kako je navela kompanija, kroz novu investiciju u fabriku u Surčinu, kompanija Nestle nastavlja da ulaže u srpsku privredu i ljude, istovremeno brinući o prirodnom okruženju zajednice u kojoj posluje.
Na ovaj način kompanija ostaje posvećena održivom poslovanju, obuhvatajući primenu najnaprednijih tehnologija proizvodnje, korišćenje obnovljive energije i efikasno upravljanje otpadom, navodi se u saopštenju.
Nestle ističe da je izgradnjom fabrike za proizvodnju asortimana na biljnoj bazi, brenda Garden Gourmet, proširio asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, ostajući dosledan globalnim ciljevima u očuvanju prirode i borbi protiv klimatskih promena.
Kompanija Nestle je ranije saopštila da će se nova fabrika hrane na biljnoj bazi u Surčinu prostirati na 18.440 kvadratnih metara i imati proizvodni kapacitet od 12.000 tona godišnje.
Takođe, najavljeno je da će proizvodi iz novog pogona biti plasirani na tržišta Francuske, Nemačke, Holandije, Italije, Španije i Velike Britanije.
Kompanija je navela da će proširiti mrežu lokalnih dobavljača, u nameri da nastavi da podržava lokalnu ekonomiju.
Nestle je 2012. godine preuzeo fabriku Centroproizvoda u Surčinu i u njoj nastavio proizvodnju omiljenog srpskog brenda “C” i započeo proizvodnju iz asortimana svetski poznatih marki Tomi, Magi i Nestle Profesional koje izvozi u više od 40 zemalja sveta.

indeksonline/tanjug