Naslovna FB Glavna Đoković slobodan u prvom kolu Indijan Velsa, Kecmanović igra protiv Sonega

Đoković slobodan u prvom kolu Indijan Velsa, Kecmanović igra protiv Sonega

FILE - Serbia's Novak Djokovic looks up during the quarterfinals of the Dubai Duty Free Tennis Championships in Dubai, United Arab Emirates, Thursday, March 1, 2023. Djokovic has pulled out of the Miami Open because he can’t travel to the United States as a foreign citizen who is not vaccinated against COVID-19. (AP Photo/Kamran Jebreili, File)

INDIJAN VELS – Najbolji teniser sveta Novak Đoković slobodan je u prvom kolu Mastersa u Indijan Velsu, dok će se u drugom kolu sastati sa pobednikom meča između Australijanca Aleksandra Vukića i kvalifikanta, odlučeno je noćas žrebom.

U polovini žreba u kojoj se nalazi Đoković igraće i Argentinac Tomas Martin Ečeveri, Amerikanac Tomi Pol, Norvežanin Kasper Rud i Poljak Hubert Hurkač.

Potencijalni rivali najboljem teniseru sveta u polufinalu bi mogli da budu Rus Danil Medvedev, Danac Holger Rune, Amerikanac Tejlor Fric i Španac Rafael Nadal, koji će u prvom kolu igrati protiv Miloša Raonića iz Kanade.

Đoković je poslednji put na Mastersu u Indijan Velsu igrao 2019. godine, a ovaj turnir je osvajao pet puta.

U drugoj polovini žreba nalazi se Španac Karlos Alkaraz, koji će takođe biti slobodan u prvom kolu Mastersa u Indijan Velsu. Njegov rival u drugom kolu biće pobednik meča između Italijana Matea Arnaldija i Francuza Luka van Aša. U ovoj polovini žreba nalaze se Nemac Aleksandar Zverev, Italijan Janik Siner i Rus Andrej Rubljov.

Srpski teniser Miomir Kecmanović igraće u prvom kolu protiv Italijana Lorenca Sonega, dok će se Dušan Lajović sastati sa Emilom Rusuvuorijem iz Finske.

Masters u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 9.495.555 dolara. Titulu brani Španac Karlos Alkaraz.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version