Naslovna PLANETA Turska Erdogan: Dešavanja u Pojasu Gaze prešla svaki prag tolerancije

Erdogan: Dešavanja u Pojasu Gaze prešla svaki prag tolerancije

Foto:Tanjug/AP/Ebrahim Noroozi

ISTANBUL – Turski predsednik Redžep Tajip Ergodan ocenio je danas da su dešavanja u Pojasu Gaze, gde od 7. oktobra traje sukob Izraela i Hamasa, prešla svaki prag tolerancije.

Erdogan je, na sastanku generalne skupštine Istanbulske fondacije za širenje znanja, rekao da je Turska od početka izraelskih napada na Pojas Gaze do sada avionima i brodovima poslala oko 40.000 tona humanitarne pomoći Palestincima u toj enklavi, prenosi agencija Anadolija.

“Očekuje se da će još jedan brod turskog Crvenog polumeseca, koje nosi 3.000 tona pomoći, u nedelju stići do egipatske luke Al-Arish“, naveo je Erdogan.

Najavivši dodatno povećanje pomoći palestinskom narodu tokom predstojećeg Ramazana, Evrogan je rekao da Turska i njen narod nedvosmisleno najviše brinu za palestinsko pitanje.

Dodao je da se Turska odlučno zalaže da se, kako je naveo, “masovne ubice kojima već sudi savest čovečanstva, procesuiraju i pred međunarodnim sudovima”.

Erdogan je premijera Izraela Benjamina Netanjahua uporedio sa vođom nacističke Nemačke Adolfom Hitlerom, vođom italijanskih fašista Benitom Musolinijem i vođom nekadašnjeg SSSR-a Josifom Staljinom.

Indeksonline/Tanjug

Exit mobile version