Naslovna PLANETA Turska Erdogan o predstojećim izborima u Turskoj: Za mene je ovo finale

Erdogan o predstojećim izborima u Turskoj: Za mene je ovo finale

ISTANBUL – Predsednik Turske i lider Partije pravde i razvoja (AKP) Redžep Tajip Erdogan, izjavio je da će predstojeći lokalni izbori 31. marta biti njegovi “poslednji”.

“Za mene je ovo finale. S ovlašćenjima datim zakonom, ovi izbori su moji poslednji izbori, ali rezultat koji će iz toga proizaći biće prenos poverenja za moju braću koja će doći posle mene“, rekao je Erdogan u Istanbulu na sastanku sa predstavnicima Turske omladinske fondacije (TUGVA).

Ističući da je 31. mart, kada se održavaju lokalni izbori, veoma važan i da je svojevrsna prekretnica, Erdogan je rekao da će oči celog islamskog sveta biti uprte u Tursku, prenosi Anadolija.

“Iako ovo nisu opšti, već lokalni izbori, svi će čekati da vide kakav će rezultat imati AK Partija na ovim izborima. Zato verujem da naša borba ima veoma jaku omladinu i da ćemo dati adekvatan odgovor onima koji priželjkuju drugačije“, poručio je Erdogan.

Erdogan je osnivač i lider Partije pravde i razvoja (AKP), a prošle godine je osvojio novi petogodišnji predsednički mandat.

Indeksonline/Tanjug

Exit mobile version